Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 13 February 2012

++ Kek Puding Karamel Pelangi++

Last weekend, ada makan2 kat umah mbr sama iTM Mache kat Putrajaya
.. pening pale nak bawa ape la eik..

Da smp arinya, bangun2 tdo terus mengodek tenet cari resepi..

Tup Tup Tup...
terjumpa la resepi kek ni...

jeng jeng jeng..

*


*


*


*


*



*


Kek Puding Karamel Pelangi

Pergh!!!!!! 
teruja pas tengok hasilnya...
Siap terjerit2 pgil en hubby... 
berlari en hubby g dapur ingat kan pehalnya...

rupanya... mak terjerit2 tgk kek 1st attempt ni menjadi....
hohohoooooooo....

luarnya , g2....

dalamnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......


tadaaaaaaaaaa,,,


*



*


*



*



***



***


**


**


*



santekkkkkkkkkk x???


bolehla, percubaan pertama kan.. 


Layan jela pic kat bwh nie... huhuuuu




*


*


 baru letak di atas meja...

*


*


*

selepas beberapa minit.....



Friday, 10 February 2012

++Jalan2 g Ganu++


Layan kan jer rndom pic kat ganu ritu ...

naik bot p seberang takir, borong kopok lekor.. 
(benda wajib kena bli kat T'ganu)  ngeh3x




 en hubby wit en aziz
depan bot

tambang dr pasar payang ke seberang takir adalah rm1 sehala. . 
so, g balik RM2..

tp xda apa yang menarik pun kat seberang takir, sekadar tempat buat keropok lekor, 
e2 pun bukan secara besar2an sekadar merebus di tepi rumah secara beramai2..
(e2 bg pandangan sy, org lain xpasti)...
so kpd pbaca jgn berkecil ati dgn ayat sy nie yer.......




sutera batik terengganu, mmg cantekkkkkkk sgt...
tp herge nya?????????ouchhhhhhh!!







jeng jeng.....
apa kaitan gmbr ni dgn t'ganu????





kaitannya, 
sb tiket ni la sy n en hubby dpt g T'ganu free pengankutan n penginapan...
hahahahahahahaha...

Actually, tujuan utama g T'ganu adlh untuk menyokong pasukan company sy iaitu 

PKNS fC 
VS

Terengganu.......


e2 la kisahnyaaaaaaaa....
hahahahahhahhahahahhahahhahaahhaahhahha... 


opss!! sebelum terlupa...
keputusan adalah seri, 1-1

Friday, 3 February 2012

++Tiramisu++



Morningggggg...
bekpes di ujung minggu...
Nyum .. Nyum.. Nyum
*

*

*

*


tadaaaaaa....


tiramisuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... 

very delicious... 5* 
( kata en hubby )

dalamnyaaaaaa..

jeng3x..


*



*




*



*




*



*





*

ni separuh en hubby da ngapp!!! 
peberet baru katanya... hahahaaaaaa



Wednesday, 1 February 2012

++ talian hotline BR1M ++


Kepada pemohon yg memohon untuk Bantuan Rakyat 1Malaysia ari2, boleh la 
semak melalui talian hotline 

1-800-222-500/ 1-300-88-3010 

dari pukul 9 pagi sehingga 5 petang (Hari Bekerja)

Segala maklumat boleh didapati 

Portal Rasmi Kementerian Kewangan Malaysia 

tapi apa sudah jadi?????
bila telefon asik busy je memanjang... saya xpasti, adakah mmg ramai sangat org call or mmg takmo angkat..

Bayangkan la, setiap 5 minute 
start 26 januari 2011 until today
saya call no hotline ni.. untuk semakan mak mertua saya 
yang berstatus ibu tunggal...

Yang jawabnye, sore pmpn yg sama...
ayat tetap sama " line busy"..

hmmm...

Nota; saya agak tidak puas hati, sepatutnya xperlu paparkan no hotline, kalo xda org nak jawab.. mgkin ramai yg menelefon, tapi agak mustahil kalo operator tok semakan hanya 
2 orang operator saja disediakan untuk menjawab panggilan berpuluh ribu orang yang memohon.. harap pihak yang bertanggungjawab pikirkan penyelesaian.. 




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...