Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 12 January 2014

++ Lunch @ The Sumbs, Sek 13, Shah Alam

Last weekend tgk masterchef all star.. Dorg jemput dr fazley.. Dia bw macaroon dia tu.. N last b4 dia mengakhiri segmen, dia bgtau kedai dia suka sucre, kat shah alam...
Pergh!.. Mak mengoogle nak cr kedainya nie.. Nak mkn macaroon katanya.. Huawaaaa..

Dan arini, mak dgn smgt nye ajak en hubby g ke kedainya.. Time lunch, xdala ramai sgt pun.. So, msti la serve cpt kan.. 

Kisahnya bermula di sini..
Jeng3x..

Jam menunjukkan 1.05ptg mmg tepat2 ddk kat meja makan.. Tgu pelayan dlm 5min cam g2.. Terus order sb mmg lapo tahap gaban xbfast.. Just minum esp shaklee je pg td.. Huhu

After 5min, air sampai...

       Ice lemon tea n teh tarik..

After 15min ++, en hubby nye order.. Mmg mak sj je nk tgk jam, nak tgk services dorg ni mcm mn.. Yela, siap TV3 ada sangkut dia nye gantung2 tu kat pintu.. Mean cafe ni terbahekkkkk!! La kann..

           Chicken Chop The Sumbs*

Bila ada star kat blkg tu, recommended laaaa.. Dan mak harus la pilih menu yg katanya thumbs up tuuuu.. Tapi nye, ni menu en hubby..

Komen : biasa jer, berminyak sb ayam tu digoreng dgn telur ala2 prawn butter.. Not my taste, yg dlm proses penurunan berat badan.. Huawaaaa
Price : 12.50

Tunggu punya tunggu smp kol2 mak nye makanan xsampai2...
Kol2 cik oiiiiiii.. 
Spagheti The Sumbs je kotttttttttt.. 
Chicken Chop berlumuran dgn minyak leh smp, xkan la spagheti yg tuang kuah yg tersedia xsiap2..

Mmg berbuku je mak time 2.. 2 org pelayan mak ckp, sy xdpt lg.. 

Psl spgheti  xpe lg.. Agaknya periuk pecah kot tu yg lmbat, mak think +ve jela.. Tp yg buat naik hantuu ni, desert yg dlm peti sejuk pun xbg2.. 
Apa cerrrr tuuu?????

Mmg hangin.. Tgk jam da 2.10ptg cam2, mak angkat punggung.. G kat kaunter, tgu turn nk byr, nmp bdk pelayan baru amek n nk hantar kat meja.. Pas2 dia kata dgn bos, org da balik.. Smbil cek kat mesin, ckp da cabut la tu.. Mak dgr jerrrr.. 

Smp turn, dia tya dok mana, mak bgtau la meja yg ddk.. Pas2 bos dia leh ckp, kami da hantar td tp xda org.. 
Mak pun terus jwb, sy da tgu sejam xdpt mknan lg. So, sy cancel.. Pas2 cashier tu leh ckp, spageti je yg xdpt kan??.. Mak jwb dessert pun xdpt..
Mmg tahan geram je time tu.. Yela, kt da dgr dia ckp kita lari n xnk bayar..
Pas2 ko ckp, da hntr tp xda.. Slps brp jam br ko hantar haaaaa!!!!!..

Mmg ni 1st n last la g situ.. Services lembap.. Rasa pun xda la sedap pun.. Biasa jer.. Baik g mkn kat mr steak je kat laman seri..lg berbaloi laaaaa...

Tp, mgkin nasib saya dpt service mcm tu.. Org lain mgk bernasib baikkk...


++ 3th Anniversary ++


Smlm 24/12/2013 genap la usia perkahwinan mak n hubby 3taun..

Yes, spjg 3taun ni byk dugaan, cabaran, kegembiraan, kesedihan smua la di adun sebati..  Huawaaa.. Da mcm nk buat kek kan??.. Tp 2la da campur smua, last2 bahagia jgk di kecapi.. Mcm buat kek la, da siap jadi kek sodapp la makan.. 
Hmm, ntah apa la aku merepek ni kan.. Lalalalalala..

Celebration???.. Xda celebrate sgt la.. 
Just lunch kat chili's..

Layan jela pic ni eik.. 
Zooomnnnn..

              Sandwich.. (On diet katanya)


            Ni burger en hubby..


          Kelaparannnnnnn...

             Wit my princess...


     En hubby wit bidadari bucuk wangi... 


                        My soul...


Diharapkan perhubungan kami anak beranak akan kekal bahagia hingga ke jannah dan memperolehi keberkatan dan kerahmatan dari Nya yang Esa.. Aminnnnnn Ya Allah.. 😃

++ Kek Cheese Layer Choc Kukus ++


Rini terlebih rajin katanyaaaa..
So, pas msk lunch terus mengoogle resepi kek pulak..
Niat ati nak buat cheese tart, tp mcm leceh jerk.. 
Nak wat shell dulu la, pasti bru wat topping cheese.. Kan ke leceh tuuu.. 
After bincang en hubby, coz dia tukang makan kan, akhirnya dpt kata sepakat wat "kek cheese layer choc" guna kukus


So, ready kan pengukus nya dulu..


Ni dia, pengukus ala pengukus trio..
Tp beli kat tesco je.. Jenama pensonic.. Pilihan chef g2.. Katanyaaa laaa..
Xcaya, meh tgk kotaknya..


Tadaaaaaaa.....
Ini diaaaaaa....
Jeng jeng jeng.....

*





*






*






*

Ni fresh from pengukus tauuuuuu...


Kek ni ada 3 layer.. 
Choc cheese choc...
Nak masak amek masa selama 40minit yerrrr..

Ini diaaaaa rupanya...


Agak xcantik tepinya, sb kuarkan dari loyang panas2..en hubby xsabar nak makan..  Dia mmg suka mkn yg panas2, da sejuk kureng..

Bg mak mmg sedap.. So, leh wat lg mgikut resepi ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...