Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 25 December 2011

++ Jeram ++

Last week, ktorg g Jeram.. Nak tau, watpe ktorg g sana???.. 
Apa lagi kalo bukan  g makan ikan bakar..

Tok makluman, kitaorg g makan sana di sponsor penuh..
 Rezeki nyah..
 Dan dan lak time 2, 1st anniversary kitaorg... 
Rezeki nyah.. Xkan di tolak.. ngeh!3x

Jom layan pic nie..

 ni la tempatnya.. " Aroma Ikan Bakar"


ini la tuan tanah @ sponsor adik-badik pada hari tu.. 
(Pujian ikhlas:  Seorang yang sgt btgungjawab kpd keluarga & adik-badik. Sbg adik ipaq, mak respect kat dia ni SUAMI ISTERI.. harap 1ari t mak akan bjawatan besar spt dia nie).. 
HOHOHO..





Pic kanak - kanak ribena


 nama saya fahiim..


nama saya dania..

Antara pic makanan yang sempat snap.. 

ketam berlada 


 kerapu goreng berlada


butter prawn


 weee...


Kalo da habis makan, mestila kena bayar.. Nak tau harganya????
jeng jeng jeng..


*












*










*










*
tadaaaaaaaa...






*





tq to abg gjoey, blanje kami makannnnnnnnn.. 
nyum3x

Friday, 23 December 2011

++ Cream Puff ++




Bahan A
250g air
1 tsp gula
100g butter

Bahan B
125g tepung superfine

Bahan C
3 biji telor
esen vanilla

Cara membuatnya :
1. Masak bahan A sehingga mendidih
2. Kecilkan api dan masukkan bahan B dan kacau sehingga tidak melekat.
3. Biarkan suam -suam dan guna mixer pukul  telor satu persatu dan esen vanilla
sehingga adunan sebati dan berkilat.
4. Bakar selama 30minit pada suhu 150 darjah.

CREAM

Bahan bahan;
550 g susu segar
1 biji telor (kuning + putih)
1 biji kuning telur
25g tepung kastad
30g tepung jagung
100g gula kaster
1 tsp esen vanilla

Cara - caranya ;
Masukkan semua bahan dan masak sehingga pekat.

 ini la rupanya..

selepas di keluarkan dari oven..

Boleh di makan dengan coklat + cream + strawberry + peanut dan macam2..
sangat mudah + senang dan sesuai untuk minum pagi atau petang..

++ Wayang Time ++

Yehaaa!!! akhirnya dapat gak tgk 
MI 4 : Ghost Protocol..

ni tiketnya..

kita org g tgk kat e@Curve, Damansara...
kedek nye pasal parking keta kat ikea .. hahhahhaa

Sepanjang jalan kat  d'Curve nak g tmp movie tu, banyak sgt lampu2.. 
happening gilos.. 
yela, sempena Christmas kan.. 
Jom tgk, happening , xhappening kat c2...


 tadaaaaaa...

 sampai pejam mata.. sb santek bangat.. 
jakon la katakan ..hahhaha..

 air pancut pun ado..


weeee.. (muka selebet) harharhar..


bekalan dalam panggung...


Movie ni kitaorg bg 5*..
terbaik wokkkkkk!!!..
tengok jangan tak tengooooooookkkk!!!











++ Passport ++

Wah! lama xupdate.. hmm, bz sikit .. keja berlambak bertimbun kat opis tu..
 Nak ujung taun cm gini le jadinya..

arghhhhhhh!!!!





tapi hati ni berbunga - bunga mengenangkan nak g trip 
bulan April 2012 nanti.. 

2 bersemangat keja, cari duit lebih katanya... hahaha..
 "sambil mengenangkan percutian yang bermain di minda.." 
(pergh! ayat xleh blah kan

Terbayang- bayang percutian yang xdisangka-sangka tur..
So, benda penting yang perlu ada ,
mestilah .....
*
*
*
*
*
*
*

tadaaaaaaaaaaa....
*
*
*
*
*
*
ini diaaaaaaaaa..


tentulah passporttttttt... 


selamat lum expired g.. kalo x, xpasal2 kena renew.. duit renew pasport tu mak leh wat shopin tauuuuuuuuuu....


dan yang paling penting bangatttttttt,


duittttttttttttt..

apa?? lokasi nye??? 
jeng jeng jeng... 

tungguuuuuuuuu...

Jom layan pic tmpt2 menarik.
zazzzzzzzz...

Australia

 Disneyland Hong Kong

or

Tembok Cina, Beijing



Sunday, 11 December 2011

** Korang Ada ??? **


Haahahhahahhahha!!! Korang ada??? 
Mmg xda la... Aku pun xda..
Huawaawawaaaa..

Mesti tertanya2 kan pe yang mak nk story ni kan.. Time cuti2 la nak berkongsi cite hangat cam gni.. hohoho..

Nak jadikan citer,
Last nite, mak + en hubby di jemput @ di paksa oleh mother in law ajak p crzan nikah kat Ampang.. Yang wat en hubby agak bara ni, kol 3ptg his mum call minta g Ampang coz crzn ni nk nikah kol 7.30pm.. 

tup tup tup 
xda angin ribut nak nikah.. 2la org zaman sekarang da tdesak baru nak ingat sedara mara..katanya nak meramaikan rombongan laki sb adik badik dari ramai2, srg jer join.. apa kehalnya yob??? nasib kat Ampang kalo kat Perak, bubuyyyy ar...

petang ms en hubby jwb call nye, mak wat xdgr jela mls nak tau sb tgh minum petang.
Menunya pengat pisang + nescafe tarik 
( no layan ar ank beranak tgh bertekak) hahhaaaaa..
nyum nyum nyum 

Apa related dgn tajuk 
 " Korang Ada??" 
nie... 
Bebel panjang pulak mak ni kan.. kurkurkur..

Nak pendek kan citer, kami pun sampai kat sana dalam 7.00pm. Dorang nikah kat Masjid area Ampang.. Nama masjid xleh bgtau bg mengelakan sbrg tindakan di kenakan thdp penulis.. ahaks!..

Pas mghrib majlis pernikahan di jalankan.. Semua tetamu hadir mesti nak dgr  hantaran + mas kawennya tmasuk mak.. huhuuu... 
jeng jeng jeng...

Saya sekian sekian terima nikah sekian sekian dengan mas kawennnnnnnnn...
RM20'001.00 TUNAI!!!!!

sahhhhhhhhhhh...


terbeliak mata makkkkkkk + en hubby + mother in law !!!! wuhuuuuuuu

e2 baru mas kawen wokeyyyyyy!!!! 
eik! pengsan jap..
artis pun xpat mas kawen byk ni, hantaran yer..
 rejeki rejekiiiiiiiiii.. nk cikittttttt, leh?? nak beli handbag coach.. 




Layan pic mak dgn $$$

merasa la jugak pegang mas kawen pengantin pd malam e2...






p/s: cerita ini sekadar hiburan tiada kaitan yag idup mahupun mati.. hanya sebagai peringatan kita bersama... 


++ Daulat Tuanku ++



 Daulat Tuanku!!!

Sempena  Keputeraan Sultan Selangor, dengan ini semua warga Selangor cuti arini.. 
So, 3ari cuti naaa.. Syok bangat deh! hehhee.. 
Tp, cuti x kemana pun. Dok di umah saja.. Hoo hoo hoo..

So, xtvt nye mengodek2 kat dapur... (ala-ala Masterchef g2).. ahaks!

Nak tau apeeeee????

jeng jeng jeng
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




tadaaaaaa....


ini la dia kek rainbow.. Santek sangat kan???
Tapi 2la, renyah sikit nak buat sebab kena bakar selapis, selapis..

Next n3, saya akan sertakan resepi dan langkah2 nya..
Jommmmmmmmm layann....

Monday, 5 December 2011

**Ombak Rinduuuuuuuu**

Layan video clip Ombak Rindu - Hafiz & Adira...

http://www.youtube.com/watch?v=a-mqkjDnljo

 en hubby takmo teman tengok citer nie.. sob3x..



Saturday, 3 December 2011

++ Apam Polka Dot++

Ni cite psl last week .. bzy sikit sb my hubby masuk ospital, kena operate..  3hari ulang alik ospital + umah+ opis + ospital lik.. sanggup tido atas kusi, wpun nak patah pinggang mak nie.. huhuuu..(isteri mithali la katakan ) kui3x..


operate per??? next n3 i story eik.. 
last  weekend mmg patah kaki la, dok umah jerk.. bkn per,  tiap kali ujung minggu kita org laki bini mmg suka sgt ukur jalan dari sg buloh -> rawang -> bukit beruntung -> serendah -> rawang balik, pas2 selagi embun jantan xturun selagi 2 xbalik umah..hahahaa.. 2je la rutin kitaorg.. kalo x ke arah sana, g la window shopin.. huhuuuu...

Dan dan bosan, sambil melayari fb, otak ligat pikiaq nk watpe la nie.. dgn kerajin tahap gaban, so, mak pun n watla  apam polka dot (apam fofular ni).. carinye cari resepi kat tenet smua nye hampir sama.. 
Pas beberapa jam, ni la hasilnya...

jeng jeng jeng
*
*
*
*
*
*
*
*


Apam Polka Dot + Bumbel Bee

Comel tak apam saya nie??? Gebu kan.... Happy sangat coz menjadi apam nie, walaupun ni bukan 1st time buat.. Papepun puas ati sangat.. Jom tgk pic apam yg sayang nak makan.. ahaks!!!

*
*
*
*

tadaaaaaaa... 

pink + choc

** Jejalan**


Pas balik kenduri, xtau nak g mana...Xkan nak balik umah kotttt!!!
 Lalu, si isteri berkata pada en.hubby...
si isteri : abg nak g mana??
en hubby: balik umah kita la..
si isteri ; alah, da lama xg jejalan tau.. dok umah jerk.. jom la jejalan.. (sambil wat muka majuk + kecian+ muncung sedepa)..
en hubby : yela.. nak g mana??
si isteri : kita g  The Curve la.. 
en. hubby : asik g c2 jer, kt g Mid Valley la.. da lama tak g c2..
si isteri :  (muka senyum smp ke telinga tanpa kata pape.. ngeh!3x)

kat Midvalley ktorg just g makan jer sambil tgk event 4 celebrating Christmas.. Mmg happening + santek sangatttttt... tp ktorg xsnap pic pun.. en hubby malas sb ramai sgt org..

Makan lak, ktorg nak g makan kat Chili's Grill tp kena Q 45min... hmm, leh ilang mood la kalo nak tgu lama2 ni.. so ktorg g makan kat Delifrance je..

breadstik cheese

me wit drink, ice lemon tea.. 

onion sup wit garlic bread

 en hubby wit onion sup..@#%&

 lamb stew very delicious 5*


 steak & mushroom pie 2*


 pie again..


nyum nyum nyum... 


kekenyangan melampau..


 standard bill 4 2person..

*
*
*
*
*

 licin... memang berbaloiiii... sedap bangat!! next time leh order g..

xberkenan di hati, en hubby just makan kulit pie jer..

** Kenduri Kawen**

Ari minggu niatnya nak bangun lambat, tp mengenangkan umah yg da seminggu xberkemas,bangun jugak la.. Wat bfast, sambil basuh baju + kemas umah sbnya tghari ni kena g jemputan kawen, jadi kena setel semua b4 kuar.. 

Dalam kol12.30 ptg kt orang da siap nak g makan free kat shah alam.. theme blue color gitu.. ahaks!

(bulat nye muka, menciiii)

sampai kat umah pengantin, terus jumpa tuan umah.. pas2 pe lagi terus melantak tak ingat dunia ktorg laki bini mcm xmakan seminggu..heehee.. 
(makluman: time bfast da makan nasi goreng berpinggan2.. adeiiii.. )

Menu: 
Nasi Minyak  
Ayam Masak Merah
Daging Masak  Rendang
Papedom
Laksa
Cendol
Air Sirap + Sunquick
Teh Tarik
Tembikai + Oren
Tapai 

Hmm, majlisnya nye agak besar jugak.. canopy smp 12 buah, lum g canopy kecik2 utk hidangan laksa + cendol.. (xda keja mengira, huhuu).. pengantin nye pun sama padan.. Selamat Pengantin Baru..  dan dan teringat our weding last year.. harharhar.. 
meh layan pic weding kitaorg sbg pganti sb xamek pic pengantin.. kui3x..

jom layannnnnnn.....

time pas nikah..

purple theme..


outdoor.. (cekcinyer.. hehhe)


red theme (umah en hubby)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...