Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 20 November 2013

++ Trifle in d'House ++


Weehuuuuuu... 
Akhirnya dpt jgk buat dessert paling mudah n sonangggg bangat.. Hihi

Bhn2 dia mmg mudah dpt..
Swiss roll ( tpulang la nak perasa apa, coklat ke , pandan ke, vanilla.. Mn2 pun sedappppp)
Pas kastad tu buat ikut suka.. 
Tepung kastad+ susu segar+gula sikit n air.. Pas2 masak atas dapur smp kental...
Dan last skali, jelly.. Mak bli jeli perisa rasberi jenama NONA ye.. Mmg cepat keras.. 

Step dia leh search kat google..

Jom layan pic anak dara sorang nie.. Xcited ibu bg dia mkn sendiri.. 

         Tenung duluuuuuu....

           Sentuhhhhh sikittttt....

              Duduk duluuuu....

            Wowwwww.. 

             Readyyyy nk mamammm....

Tq ibu wat tok marsya.. Marsya suka sgt jelly tuuuuu...( ni translate dr reaksi marsya).. Lalaallaaaa..
Bila anak ap, ibu pun triple+triple apppp..
So, pasni nak wat rainbow cookies lakkkk.. Next n3 yop!!..

Sunday, 3 November 2013

++ Ujian Allah ++


2ari b4 aidiladha, 13 Oktober 2013 bersamaan ari Ahad.. 
Kami sekeluarga bertolak dari muo ke bahau utk mghadiri kenduri belah pihak lelaki adik en hubby..
Perjalanan kami direstui oleh ayah..
Perjalanan yg tenang dgn cuaca yg panas tapi xrimas..
Menyusur jalan tampin-gemas, kiri kanan utan.. So, mata pun segar..
Smp satu simpang untuk kami membelok ke kiri, tetiba berbunyi dentuman bertubi2 di bahagian pintu kereta sblh penumpang depan..
Pintu mak la kan..
Tgk beberapa ekor lembu menhentam sekuat ati..
En hubby da break sehabis mgkin, sekor lembu terpelanting ats bonet depan kereta.. Kami xtkata apa2.. Hya tgk jer.. Anak dipangkuan di rangkul kuat.. Kaki ku tahan kat dashboard.. 
Kereta kami disondol sehingga ke bahagian kanan jalan.. Lembu da hilang dr pndgn.. Ada org tpa lgs xhiraukan kami.. Cuma ada motor tu bhenti tya shja.. Katanya mmg kerap blaku kat kwsn ni..

Perasaan???.. Xdpt ckp apa2.. Cm pnjatkan syukur ke hadrat ilahi sb kami sekeluarga selamat dan dipanjangkan umur.. Syukur alhamdullilah..

Ni la keadaan myvikuu...




++ ole-ole ++

Bl ujung taun,ramai la org mgambil peluang g bcuti..
Mcm mak x ke mana..
Ongkosnya ngak adoooo.. Lalalaaaaa..

So, bl ada kwn opis yg g melancong..
Dgn muka xmalu minta ole-ole tshirt..
Melampau idaq????.. Hihi
Yela, koleksi key chin n fridge magnet udah byk...
Hihi

 
From vietnam, en rudy my 2nd bos..
N from bandung, fahmi... Dgn dorg berani la mta.. Dgn org lainnnnn..
Xmta pun.. Hahaahahaahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...