Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 20 November 2013

++ Trifle in d'House ++


Weehuuuuuu... 
Akhirnya dpt jgk buat dessert paling mudah n sonangggg bangat.. Hihi

Bhn2 dia mmg mudah dpt..
Swiss roll ( tpulang la nak perasa apa, coklat ke , pandan ke, vanilla.. Mn2 pun sedappppp)
Pas kastad tu buat ikut suka.. 
Tepung kastad+ susu segar+gula sikit n air.. Pas2 masak atas dapur smp kental...
Dan last skali, jelly.. Mak bli jeli perisa rasberi jenama NONA ye.. Mmg cepat keras.. 

Step dia leh search kat google..

Jom layan pic anak dara sorang nie.. Xcited ibu bg dia mkn sendiri.. 

         Tenung duluuuuuu....

           Sentuhhhhh sikittttt....

              Duduk duluuuu....

            Wowwwww.. 

             Readyyyy nk mamammm....

Tq ibu wat tok marsya.. Marsya suka sgt jelly tuuuuu...( ni translate dr reaksi marsya).. Lalaallaaaa..
Bila anak ap, ibu pun triple+triple apppp..
So, pasni nak wat rainbow cookies lakkkk.. Next n3 yop!!..

Sunday, 3 November 2013

++ Ujian Allah ++


2ari b4 aidiladha, 13 Oktober 2013 bersamaan ari Ahad.. 
Kami sekeluarga bertolak dari muo ke bahau utk mghadiri kenduri belah pihak lelaki adik en hubby..
Perjalanan kami direstui oleh ayah..
Perjalanan yg tenang dgn cuaca yg panas tapi xrimas..
Menyusur jalan tampin-gemas, kiri kanan utan.. So, mata pun segar..
Smp satu simpang untuk kami membelok ke kiri, tetiba berbunyi dentuman bertubi2 di bahagian pintu kereta sblh penumpang depan..
Pintu mak la kan..
Tgk beberapa ekor lembu menhentam sekuat ati..
En hubby da break sehabis mgkin, sekor lembu terpelanting ats bonet depan kereta.. Kami xtkata apa2.. Hya tgk jer.. Anak dipangkuan di rangkul kuat.. Kaki ku tahan kat dashboard.. 
Kereta kami disondol sehingga ke bahagian kanan jalan.. Lembu da hilang dr pndgn.. Ada org tpa lgs xhiraukan kami.. Cuma ada motor tu bhenti tya shja.. Katanya mmg kerap blaku kat kwsn ni..

Perasaan???.. Xdpt ckp apa2.. Cm pnjatkan syukur ke hadrat ilahi sb kami sekeluarga selamat dan dipanjangkan umur.. Syukur alhamdullilah..

Ni la keadaan myvikuu...




++ ole-ole ++

Bl ujung taun,ramai la org mgambil peluang g bcuti..
Mcm mak x ke mana..
Ongkosnya ngak adoooo.. Lalalaaaaa..

So, bl ada kwn opis yg g melancong..
Dgn muka xmalu minta ole-ole tshirt..
Melampau idaq????.. Hihi
Yela, koleksi key chin n fridge magnet udah byk...
Hihi

 
From vietnam, en rudy my 2nd bos..
N from bandung, fahmi... Dgn dorg berani la mta.. Dgn org lainnnnn..
Xmta pun.. Hahaahahaahaha..

Monday, 14 October 2013

++ Salam Aidiladha ++





Salam aidiladha kepada semua umat Islam.. Syukur alhamdullilah, msh lg dipanjangkan umur... Aminnn

Taun ni raya aji xpat balik umah ayah di mu'0 coz cuti sehari je kannn.. So, beraya di rawang jela..

Dlm kol5.30 pg bngun untuk myiapkan juadah.. 
Permintaan en hubby nak makan "Laksa Johor"... Gigih jgk la memasak.. Huhu
Ala, apadehal.. Kalo org jhor xreti masak laksa johor mmg murtad la katanyaaa.. Choiiiii...
Hahahahaaaaaa..

Ni diaaaaaaaa...
Tadaaaaaaa...



Tu dia, dgn periuk skali ats meja.. 
Actly ni utk dibawa ke rawang.. Tu pas letak dlm tupperware.. Sng je, hangkat, terus jalan.. Kikiki


Ni dgn dania n along sahira..


Nak resepi laksa johor???????
Google sudey.. Hihi

Selamat Menyambut Aidiladha dari kami sekeluarga...

Monday, 30 September 2013

++ Al Tarboush Restoran ++

Jeng3x....
Tadaaaaaa...
Our big dinner...


Special for ayah yg suka makan nasi arabbbbbb...



ni en hubby nye , Lamb Chop.. 




ni ayahnya , beriani arab.. Nyum3x..

ni maknya, Sashi Kebab....



Mmg berbaloiii...
Dan sgt2 marvelous..
Mmg licin la pinggan mangkuk tuuuu..
Hahhhahhaa..

Xkesah la mahal, tp makananya sgt berbaloi..
En hubby, order air smp 3..
Dari lassi, ginger tea n last teh tarikkkk..
Mak air suam jer.. Hoho
Ayah minum air bento n arabic tea..

Saturday, 28 September 2013

++ Tido Otel ++

Arini ktorg tido kat de palma ampang.. 
Mak booking 2 bilik, sekali utk my dad..
Actually, tujuan nya sb nak celebrate bzday my dad yg jatuh pd 7th Oct..
Tp di sebabkan date 2 jatuh ari isnin, n pd weekndnya tu my SIL wedding.. 
So, cepatkan la...

Lokasi nk celebrate next n3..

We'll smp dlm kol11 g2..
So, kaunter ckp check in kol2 coz blik x ready.. 
Then, ktotg g la jalan kaki g Ampang Point..
Tu dia, sblh je dgn otel ni.. Kami pun betapak laa.. G bfast dulu.. 
( kol11 bfast????.. Adooo..?? )

Kat Ampang Point xda apa.. Marsya pun da mula merengek nk lepas..
So,ktorg decide dok je kat lobby.. 
Kalo kecian tgk marsya merengek, awal la dpt bilik..
Mmg impian kami tlaksana.. Kol1 da dpt check  in bilik...
Yahooooooo!!!.

Sampai bilik, solat semua n marsya pun nak tdo.. 
Jadinya mak apak marsya pun join tdo..
Tok, dr kg kol4 baru gerak sb byk kenduri nak g katanyaaaa.. 
Anggaran maghrib la smp tu...

















Thursday, 22 August 2013

++ Uncle K Kopitiam ++



 Layankan jela pic mknan berbuka ritu kat
Restoran Uncle K kat SACC Mall, Shah Alam...
Zazzzzz...

Roti naan Cheese...

Ayam tandoori.... Nyum3x

Sizzling Chicken Chop.. 
Mmg terbahekk..

Agak mahal la harga kat sini...
Lbh kurang bil rm 60++ ritu..
Cuma air dia kureng laaaa..
Lagi2 3 layer tea tuuu.. Hampeh!!!!
Services agak lembap scra keseluruhan..
Ahaks!!!

Thursday, 15 August 2013

++ Syawal 2013 ++

Alhamdullilah, selesai sudah menjalani ibadah puasa pada taun ni..
InsyaAllah taun dpn dpt berjumpa lg bulan ramadhan yang penuh keberkatan..
Aminnnnn ya rabbal'alamin.. 

                                  


Syawal taun ni, turn beraya kat Sg Choh, Rawang..
Dan syawal kali ni penuh bermakna dgn kehadiran my lil princess "Irdina Marsya"..
Time ni marsya da 8bulan, cumanya baby ibu demam time ni.. Sob3x..
Apa lagi, xberaya sakan la maknya coz anak nk bkempit 24jam dan meragam.. Hohoohoo..

                               

Taun ni tema coklat lagi.. Abahnya recycle bju taun lepas coz dia takmo bli.. Ibu pun bli bju ala kadar jela.. Xdala vogue sgt coz raya kat belah suami..
Kalo belah mak, harusla vogue g2.. Ahaks!!!

Bg mak taun ni raya agk tkilan jgk la coz xdpt mkn ketupat.. Yela, balik mu'o raya ke-3.. Mmg xdpat la nk nolong.. Pangggggg je bg kalo minta.. Hahahaha

Belah hsbnd mkn ketupat pulat n lemang.. Nasi impit pun xda.. Mmg kebuluq pg raya tu sb mak bkn peminat pulut n mmg xsntuh pulut wpun xmyusukan baby.. So, pg raya tu mkn kuih raya ler smp la g braya kat Perak, rumah pertama ada nasi impit n lodeh..
Alhamdullilahhhhhhh..



Ni jela story psl raya.. Layankn jela pic raya yg smpt snap n diambil dr hp hubby..

cian baby ibu, demam.. ni demam sb nk makin bijak..
                                          


posing poyozzzzz.. dari ubu n abah Marsya
                                            

Marsya wit crzn, kakak Nania...
                                  

pic dr instgram, time otw lik mu'o raya ke-3

tok, marsya da siap nak balik kampunggggggg...
*


*


*

*


*

*




" Irdina Marsya, 8month "

Sunday, 21 July 2013

++ Majlis APC ++


Cite lama sudey...
Ni nk share pic sempena APC..

Mulanya, malas nk story..
Tp sb blog aku kn, sukati ler...
Hohoooo...

Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang...
Yela, sape yg xnak kan..

Tp bg mak yg baru kerja nak masuk 3 taun ni, mmg xda nak tbayang punn..
Tp setiap rezeki itu adalah ketentuan Allah..

Ye, nak jadikan cerita mmg mak terpilih
sbg penerima 
Anugerah Perkhidmatan Cemerlang untuk tahun 2012...
Hoooyeiiiii..


Lokasi : Hotel De Palma, Shah Ala
Jam :  2.30 petang
Tarikh : 4 Julai 2013
Hari : Khamis






ni b4 nak g...



ketembunan makin terserlah...





wit kak imah, penerima anugerah perkhidmatan selama 20 tahun..
ni la bff saya masa sy bertugas kat Kewangan Kompleks..
banyak ilmu dari dia sy dapat..
setahun sy belajar dr dia, sy mmg da pro guna
 sistem IFCA & CENTURY
TQ akak...


Ni ex-boss saya.. Hj Ishak Bin Bakri.. Dia dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) utk kali ke berapa, xpasti coz dia da byk kali dapat... yela, da nak hampir 30taun kerja kotttt...
Tapi, jujur dari ati saya, saya xkesah pun kalo every year dia dapat.. coz dia mmg layak..
dan kerana dia jugak sy tau banyak benda kat kewangan WU dan boleh dikatakan saya org ke-2 selepas kak imah orang yang dia cari untuk unit sewa lar.....
 hohooooo 


ni dia anugerah yang saya dapat... Anugerah yang penuh isu dan pertikaian...
yela, saya dapat after 2yrs ++ bekerja.. sedangkan ada org yang 10taun keja pun xdapat..

terima jela makcik oiiii... xpayah la nak ckp bg pihak org..
ko igat ko dapat pas nama ko diwar2kan dalam email..
AAK?????...



ni team mak untuk final akaun.. Namanya kak ayu..
Kak ayu ni pun hebat, 5 taun kerja tapi mmg tiptop.. 
ni kali ke-2 dia dapat APC.. Tahniah akak.. Rezeki rumah baru.. 
Hikhik


yeah!!! ni la team kami di Final Akaun tok 2012..
Tapi, masa terima anugerah ni kak ayu bukan team final akaun lagi coz aritu re-shuffle, dia da pindah ke unit pelaburan..
sob3x...
dari kiri en mat ( akauntan yang paling sporting.), kak ayu n me....


pic kenangan wit hubby.. yang turut meraikan hari yang paling bersejarah dalam idup ini sejak menginjak ke alam pekerjaan..
Alhamdullilah, rezeki anak ' Irdina Marsya"..

Syukur ke hadrat Mu, Ya Allah kerana memberikan aku kesihatan yang baik untuk mencari rezeki untuk keluarga.. Aminnnnn

Thursday, 18 July 2013

++ miss u baby ++


Lumrah alam..
Ibu mana yg xcayang anak dia..
Kalo boleh setiap minit nak dia depan mata...
Nak ikutkan kat meja opis, keliling gambr si kecik..
Xkesah la org nak kata poyo ke apa...
Adoooooo???
Biasala ada mulut bacin cakap
'ala anak baru sorang, blambak2 gambo kat meja.. 
Tungula nanti anak da dua tiga..'..
A.A.K haaaaa?!!!!

Mak ni kat opis, dgn mcik sorg ni
angguk jela bl dia ckp..
Sb dia ni xleh org lebih dr dia..
Smua d'best dia anak banak dia..
Kat opis tu mak je nk borak dgn dia..
Sb mak iakan jer.. Mls la nk mjawab2 dgn mcik ni...
Dala cite psl kak T ni... Nt mak wat entry khusus tok dia... Ahaks!

Jom jela layan anak dara mak yg gedikz ni
u olls..




anak cina mano la nieeee...





lagieeeeee...


*




*


*






*

*



*




senyum simpul...


*


***


*





marsya wat idung scha.. hihi




sama x??? masa ngandung dulu mak ari2 tgk movie korea 
'My Girl'..
nama pmpn ni Jung Yu Rin...
nama watak tula.. 
nama sbnr mmg xda ms nak amek tauuuuuuu...





Last sekali, terselit muka omaknya baby nieee..
Weehuuuu....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...