Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 17 December 2014

++ Imanina Marissa ++

Alhamdullilah, syukur ku panjatkan kehadrat Ilahi, kerana dgn limpah kurniaNya, kami sekeluarga masih lagi dipanjangkan umur sehingga arini..

Untuk pengetahuan, saya telah selamat melahirkan puteri yang ke 2 pada 9 Disember yang lalu secara normal jam 8.22 malam di DEMC, Shah Alam wad 303.. Huhu
Berat baby 2.37kg.. 



Welcome my baby..


Oopss ni baby besar.. Bkn baby Imanina Marissa.. InsyaAllah nanti da hbs pantang saya share kan pic bidadari..

Byk nak share pengalaman bersalin kali ni.. Mmg sgt berbeza dgn kakaknya tu.. 

La ni, mak kat demc.. Da 2 ari ulang alik kat DEMC sb baby jaundis n kena tahan wad.. Da xmcm dlm pantang nengok nya.. Yela, ospital ni xsediakan blik tok maknya, baby je.. Tu da mcm org xpantang.. Kn berdikari la sb en hubby koje.. Pg dia anta ospital, ptg br amek.. Ni smua sb misi utk bg fully bf.. Ikutkan nurse ni nk bg susu formula je.. Adooooo??
Ms marsya ritu fully bf smp umur setahun jer, kali ni mmg igat nk bg susu scr xklusif smp 2 taun.. InsyaAllah..

Hmm, jom layankan jela pic ms bzdy celebration kakak marsya ritu..

               Bzday girl makan ayam

           Kakak Dania, Ibu & Marsya

   Pic family.. Kakak Marsya takut chicky



Tuesday, 4 November 2014

++Check Up DEMC++

30 Oct 2014 bersamaan dgn my bzday adlh ari sama g check up kat DEMC.. 
Yola da msuk 7 bulan kan..
Utk bersalin kali ke 2 ni, mak tkr doktor.. Dulu masa marsya mak amek Dr Fairuz n mak sgt berpuas ati dgn perkhidmatan yg diberikan.. 
Kali ni tukar doc sb ms buat appoitment dgn DEMC, org yg bertugas kat kaunter ckp DR Fairuz xamek kes utk pregnancy lg.. Dia amek kes fibroid, cyst n sakit puan..

So, mak decide memilih Dr Jumeah.. Hopefully everything will be fine.. G2.. Kakakakakaa.. 


Tu dia baby sebesar timun katanyaaa..
Ms check up ritu, dr kata baby da 1.5kg.. Alhamdullillah sihat dan gender pun da tauuu.. 
Sama dgn kakak marsya.. So, leh main masak2..
Actually mak xkesah laki ke perempuan.. N en hubby mmg suka anak perempuan.. Hikhik
La ni tgk sibuk cari nama.. Ahaaiiiiii

Meh nengok pic kakak marsya dgn nanny dia masa Family Day opis ritu..


Abaikan muka ibu marsya yang da kembang semangkuk...  Arghhhhh!!! Stress..


Ni la budak yang menade-nade.. Gerammmm je nengokkkkkl..
 



++ Birthday ++

Last week, 30 Oct 2014..

Dapat kejutan daripada en hubby..


Sekuntum bunga ros merah, one slice macadamia cake SR n kad...

Romantik kaaa??? After hampir 4yrs berkahwin, baru ni la 1st time dpt adiah time bzday.. Hohooooo..
Sedihhhhhh takkkk???
Pelik bin ajaib pun adoooo.. Da knp?? Dala anto kat opis lak tuuuu..

Time lunch plak tetiba ajak luncheon sesama.. G zam-zam nasi arab lak tuuuuuu...

Layankan jela pic..




         Lamb Chop fav en hubby...

    Sandwich Kebab utk ibu ngandung..

Ktorg xorder nasi arab wpun makan kat kedai nasi arab.. Apakahhhhh???
Tp, time ni mmg xlalu nak makan nasi sbnya ada check up kat DEMC..
Risau takut berat badan meningkat..
Lalalalaaaa..





Monday, 3 November 2014

++ Burgerbyte ++

I'm Hmm, layankan jela pic dinner kat burgerbyte, sek 7, shah alam..

                         Menu...

          Fries untuk budak cenonet..

                Lamb steak en hubby..

               Spagheti Carbonara...

                       Teh Tarik...

                    Air Kosong jerk...

               Owner kedai, zizanggggg...

                   View dr luar kedai...

Ok, bye.. Puas ati cuma lokasi sgt pack n bahang.. 
Tak sesuai utk ibu mengandung.. Sesak nafas.. Ahaks!




Monday, 6 October 2014

++ Second Pregnancy ++


Alhamdulillah, da 26 weeks..
Semoga anak ibu sihat ye sayang.. Baby ibu ni naughty takmo tunjuk gender dia.. Kepit jerk.. Tp doc mcm ckp "gegirl" lg.. 
Xkisah la, yg penting anak ibu sihat, sempurna n comel mcm kakak marsya.. Hikhik..


Bercerita pasal doc ni, ms 1st pregnancy deliver kat DEMC, Shah Alam dgn Dr Fairuz Asyikin.. Mmg doc ni sgt lembut n baik.
Pg ni call DEMC sb nk wat appoitment, tpnya Dr Fairuz da xamek kes pregnancy n deliver lagi.. Uwaaaaa..
Apakah?? Awatttttt ???..

Tetiba jadi gerun mcm 1st nak pilih doc utk bersalin.. 
Mcm2 la bermain kat pikiran den ni.. 
Hohohoooooo..

Bila ckp dgn hubby, ade ke dia leh ck, alaaa, doc smua sama jer.. Nt dia ada kat labor room, xyala risau nk pilih doc mn... 
Adooooo??? Yg nk bersalin nye cek.. Sabooo jela kan.. Xmembantu.. Choiiii..

Last2, after tya kgkwn.. Cek decide amek Dr. Jumeah.. 29hb ni 1st appoitment.. Hopefully, everything is ok.. Baby plzzzzzzz tunjuk genderrr.. 
Ibu nak g shopinnnn niii.. 😃😃😃😃

Wednesday, 24 September 2014

++ Tan Sri Khalid Ibrahim ++


Lambaian untuk #TheBestMBinSelangor..


22.9.2014 - Hari last Tan Sri Khalid berkhidmat sbg MB Selangor...


Masuk paper g2... 


Sunday, 17 August 2014

++ 19 weeks ++

Alhamdullilah.. 


Semoga anak ibu membesar dgn sihat yer.. 
Kakak pun xsabar nak tgu baby kuar.. Makin byk ragam n ngada..


Mlm minggu ritu, ibu last exam.. So, ibu lanje mamam.. 

                       Salad tok ibu..

                 Baby mamam fries..

                   Abah burger besoooo..


Thursday, 7 August 2014

++Syawal 1435++

Salam syawal dari kami sekeluarga. Alhamdullillah, taun ni kami beraya di Muar, Johor.. Hoorey..

Taun ni barula terasa raya sb ketupat nasi, rendang, lodeh, sambal kacang n ayam masak merah air tangan ayahnda tercinta.. Huhu..
Tp bab pic, sorry den xamek gambar lauk pauk.. Yolaaa, da bersilat kat dapur.. Kehkeh..

Tema taun ni kuning..

 
Ni pic raya ber3 utk raya pertama.. Si cenonet xleh ddk diam.. Ke sana ke mari.. Da xigat ibu abah dia.. Baju kurung ni pun jap je pakainya, berpeluh2 main dgn crzn 2org laki.. 

                       Potret Family

Malam arinya, main bunga api plak.. Sonok xhingat sampai jatuh2 pun xnangis.. 
Tgk2 da berdarah lututnya..


Raya ke 2 tema JDT, merah+biru..


                  
Selit sikit pic ibu marsya.. Puiiiii

Daaaaa..

Sunday, 16 March 2014

++ skytrex ++


Hari minggu adalah hari bersama keluarga.. 

So, jom g skytrex..
Dapat menghirup udara segar.. 

Jom layan...

            Mengamuk takmo balik..





Kami bkesempatan meninggal cap sempena program menanti kepulangan MH370..



Marsya pun doakan supaya penerbangan MH370 akan pulang.. 

#prayforMH370

++ Magnum Gold ++

Sejak kebelakangan ni, ais krim ni asik kuar tv jer..
Mmg nmp sedap sgt.. Tp ntah nape, g stesen minyak n kedai xpernah nak jmp.. Biasa jmp magnum almond, brownies..

Smlm p kedai speed mart 99 kat area rumah.. En hubby nk aiskrim magnum almond, tetiba tgh mgali peti ais kedai tu, akhirnya terjumpaaaaa... 
Jeng jeng jeng..

Tadaaaaaaaaaa.., 


Akhirnyaaaaaaaa.. 

Tp yg over makan, si budak cenonet niii..
Dia je nak pegang.. Yg abahnya takmooo.. 
Hish.. Anak anakkkkk..

Layankan jela pic bidadari sorg niii..


                  Comot sudeyyyyy...

Mmg sedap bg org yg meminati perasa karamel.. Agak manis.. 
Bagi yg dlm misi menurunkan berat badan, elok la share mkn tu yer.. Hikhik

Saturday, 1 March 2014

++ apam mudah dan gebu gebas ++


Jumaat ritu, tetiba jer teringat kat anak dara sorg ni yg suka sangat dengan apam.. Mn idaknya, ari rabu member opis bg apam seketui.. Tekunye marsya makan..



Selang berapa minit, ini yg berlaku..



Luluh xluluh nye ati seorg ibu bila tgk anak korek2 plastik mencari apammmm... Sob sob sob..

Dgn kasih seorg ibu, ku gigihkan diri ini membuat apam..
Kol4 pagi bngun utk mengukusnya..
Lalalaaaa..

Tadaaaaaa...




Omeiii x????

Berbunga2 ati bl jadinya apam ni..
Cumanya xda pic baby, just bekalkan kat umah pengasuh
Ms amek baby time balik, tya la pengasuh...
" marsya makan x apam?.. 
Pengasuh ckp byk dia makan..
Alahaiiii, gembiranya ati mak ko ni nak..
Huawaaaa.. Sedih sb gumbiraaaa hahahahahhahaha...

Dgn ini, meh cek share kan resepi yg mudah, sonang n confirm jadiiiiii..
Tapi jgn derhaka tauuuuuu..

Bahan- bahannya:

2cwn nasi
2cwn tepung gandum
2cwn tepung beras
2 1/2cwn air
1 3/4 gula
2sudu kecil mauripan
Pewarna ikut suka

Caranya:

Masukkan nasi + air, kemudian blander sampai halus tauuu.. Wat sikit2 tau.. 
Kemudian, masukkan gula.. Blander lagiiii..
Di dalam mangkuk lain, campurkan tepung gandum, tepung beras dan mauripan.. Gaul sebati
Masukkan adunan yg telah diblander ke dalam mangkuk berisi tepung tadi.. Kacau sebati..
Da sebati, peramkan dlm 3jam atau lebih..

Kemudian, time utk mengukus.. Dlm 10-15 minit bgantung pgukus masing2..
Senangkan??? Cuba jgn xcuba..


Ni la buah atikuuuuu.. 
Evetin 4 u sayang.. Ibu, loveeeee u sgttt..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...