Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 21 July 2013

++ Majlis APC ++


Cite lama sudey...
Ni nk share pic sempena APC..

Mulanya, malas nk story..
Tp sb blog aku kn, sukati ler...
Hohoooo...

Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang...
Yela, sape yg xnak kan..

Tp bg mak yg baru kerja nak masuk 3 taun ni, mmg xda nak tbayang punn..
Tp setiap rezeki itu adalah ketentuan Allah..

Ye, nak jadikan cerita mmg mak terpilih
sbg penerima 
Anugerah Perkhidmatan Cemerlang untuk tahun 2012...
Hoooyeiiiii..


Lokasi : Hotel De Palma, Shah Ala
Jam :  2.30 petang
Tarikh : 4 Julai 2013
Hari : Khamis






ni b4 nak g...



ketembunan makin terserlah...





wit kak imah, penerima anugerah perkhidmatan selama 20 tahun..
ni la bff saya masa sy bertugas kat Kewangan Kompleks..
banyak ilmu dari dia sy dapat..
setahun sy belajar dr dia, sy mmg da pro guna
 sistem IFCA & CENTURY
TQ akak...


Ni ex-boss saya.. Hj Ishak Bin Bakri.. Dia dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) utk kali ke berapa, xpasti coz dia da byk kali dapat... yela, da nak hampir 30taun kerja kotttt...
Tapi, jujur dari ati saya, saya xkesah pun kalo every year dia dapat.. coz dia mmg layak..
dan kerana dia jugak sy tau banyak benda kat kewangan WU dan boleh dikatakan saya org ke-2 selepas kak imah orang yang dia cari untuk unit sewa lar.....
 hohooooo 


ni dia anugerah yang saya dapat... Anugerah yang penuh isu dan pertikaian...
yela, saya dapat after 2yrs ++ bekerja.. sedangkan ada org yang 10taun keja pun xdapat..

terima jela makcik oiiii... xpayah la nak ckp bg pihak org..
ko igat ko dapat pas nama ko diwar2kan dalam email..
AAK?????...



ni team mak untuk final akaun.. Namanya kak ayu..
Kak ayu ni pun hebat, 5 taun kerja tapi mmg tiptop.. 
ni kali ke-2 dia dapat APC.. Tahniah akak.. Rezeki rumah baru.. 
Hikhik


yeah!!! ni la team kami di Final Akaun tok 2012..
Tapi, masa terima anugerah ni kak ayu bukan team final akaun lagi coz aritu re-shuffle, dia da pindah ke unit pelaburan..
sob3x...
dari kiri en mat ( akauntan yang paling sporting.), kak ayu n me....


pic kenangan wit hubby.. yang turut meraikan hari yang paling bersejarah dalam idup ini sejak menginjak ke alam pekerjaan..
Alhamdullilah, rezeki anak ' Irdina Marsya"..

Syukur ke hadrat Mu, Ya Allah kerana memberikan aku kesihatan yang baik untuk mencari rezeki untuk keluarga.. Aminnnnn

Thursday, 18 July 2013

++ miss u baby ++


Lumrah alam..
Ibu mana yg xcayang anak dia..
Kalo boleh setiap minit nak dia depan mata...
Nak ikutkan kat meja opis, keliling gambr si kecik..
Xkesah la org nak kata poyo ke apa...
Adoooooo???
Biasala ada mulut bacin cakap
'ala anak baru sorang, blambak2 gambo kat meja.. 
Tungula nanti anak da dua tiga..'..
A.A.K haaaaa?!!!!

Mak ni kat opis, dgn mcik sorg ni
angguk jela bl dia ckp..
Sb dia ni xleh org lebih dr dia..
Smua d'best dia anak banak dia..
Kat opis tu mak je nk borak dgn dia..
Sb mak iakan jer.. Mls la nk mjawab2 dgn mcik ni...
Dala cite psl kak T ni... Nt mak wat entry khusus tok dia... Ahaks!

Jom jela layan anak dara mak yg gedikz ni
u olls..




anak cina mano la nieeee...





lagieeeeee...


*




*


*






*

*



*




senyum simpul...


*


***


*





marsya wat idung scha.. hihi




sama x??? masa ngandung dulu mak ari2 tgk movie korea 
'My Girl'..
nama pmpn ni Jung Yu Rin...
nama watak tula.. 
nama sbnr mmg xda ms nak amek tauuuuuuu...





Last sekali, terselit muka omaknya baby nieee..
Weehuuuu....

Tuesday, 16 July 2013

++ iftar ++




Syukur alhamdullilah..
Aritu awal pose dpt pulang ke mu'o
Berjumpa ayahnda tercinta...
Weeeehuuu...

Actly, ada hajat pun balik kg..
Coz nk lanje ayah,
Rezeki wet
"Anugerah Perkhidmatan Cemerlang"
amek berkat katanya..

Gerak jmaat ptg, smp ngam3x buka..
Ayah dan tgu kat kedai makan pas tol tangkak..
Sampai2 jer terus berbuka..
Alhamdullilah..
Tp xsmpt nak snap mknan.. Hoho

2nd day, ajak ayh buka menu western
Nyum3x..
En hubby n ayah amek lamb chop
n
me n marsya amek chicken chop..

*


*



*


*



ni lamb chop


*


*




chicken chop ( kecik jer kan????)




carrot susu ( terbahekkkk!!! )


ala kat kedai biasa jer....
 tapi not bad bagi mak yg mmg slu makan western...


Ayah ckp lamb chop dia liat.. orang tua kan.. 
X0X0
2 dia order nasi goreng kg...
Licinnnmnnnn...
bkn nasi goreng je licin, LAMB CHOP punnnnnnn...
hihi..

Mak nengok nasi pun cam sodap...
tp pikirkan nak diet...
Harusla tahan nafsu tu ye ...


sekiannnn... 

Wednesday, 10 July 2013

++ salam ramadhan ++





Syukur alhamdullilah, masih lagi di panjangkan umur bertemu di bulan mulia, 
bulan ramadhan..


salam ramadhan dari kami sekeluarga....


Alhamdullilah, tahun ni, kami ber3 menjalani ibadah puasa.
Hari ni, hari ke2 mjalani ibadah puasa..
baby pun bangun sahur gak...
kol5 jer, mata nye da besar smbil bising2 mulutnya..
huhu...


InsyaAllah sok, kami sekeluarga nak balik kampung kat
Mu'O..
Marsya nak jumpa tok ayah dia... Nak berpuasa kat umah tok..
Mesti dapat makan sedap2.. kui3x



Untunglaaa marsya, atok ayah sayang dia.. bila jumpa jer bg duit...
yg perhabiskan, ibu n abah marsya.. hohoohoho

ucapan marsya to tok ayah:

atok, marsya taun ni xpat balik kg mu'a raya pertama.. 
raya ke 3 baru balik.. duit raya marsya jgn lupa tau...
hihiiii...
(mcm la tok ayah tau blog ibu nieee)

So, selamat menjalani ibadah puasa kepada umat Islam semua..
Semoga ramadhan kali ini, memberi kita semua barakah..
Aminnnnnn...




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...