Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 28 August 2012

++ Raye ++


Layan jela pic 1st Raya 2012 @ Muar, Johor...


 pic 1 family lengkap...





yeahhhhh!!!






 en hubby yg poyos.. ahaks!!!





 adik bujang ku sorang... bile ntah nak berubah.. 
adeiiii...


*

*


*




si alif yg ontel... mak ngah geram dgn dia..
mata sepet cam shin chan..

Monday, 27 August 2012

++ Penangan Syawal ++

Ramadhan berlalu pergi dan kini menjelang Syawal..
Kemeriahan, keseronokan di bulan Syawal pastinya terkenangkan 
hidangan di pagi Syawal..
Nyum3x...

Ketupat + Rendang + 
Kuah Lodeh + Ayam Masak Merah + 
Serunding....

Lagi2 Ayam Masak Merah air tangan ayah yang tercinta..
Mmg xhengat la, sekali makan berapa ketul ntah..
Hohohoooooo...

n3 kali ni bukan nak cerita pasal keenakan makanan di pagi Syawal,
tapiiiiiiiiii...
penangan makanan nya tueeeeeee!!!

Huawawaaaaaaaaaaaaa... 

Nak jadikan cerita, 
selepas seminggu raya dan selepas sebulan ramadhan...
rutin bulanan adalah g check up!

4 ur info, dis month my pregnancy da 5 month
 @ 20 weeks + brp ari ntah....
Actually, not sure la..
Nak ikut date 1st period or yang scan tur..
Kalo yang scan tu da 21 weeks ++..

After check tekanan darah semua, benda wajib adalah timbang..
Naik atas penimbang jer, mak aiiii, jarumnya terus menginjak ke kenaikan 
yang mendadak tahap dewaaaaaa!!!!
4kg nyah!!!!!! 
dari asal ????
Apakah???!! yeke??? ni salah penimbang nie.. 
turun n naik semula..
Namun bacaan tetap samaaaaaa daa...

Langsung doc cakap, next month datang kena minum air gula...
sebabnya kenaikan berat yang mendadakkkkkkk!!!

Actually, ni adalah kenaikan berat badan yang sgt melampau dan xpernah berlaku sepanjang hidup ku..
Arghhhhh!!! Tidakkkkkkk!!!
I don't believe it, sameerrrrrr....

Nak ikutkan sepanjang kehamilan, 4 d'1st check pengesahan kehamilan sehingga 4month, 
berat mak mantain @ lgs xberubah @ xmakan ke hapa, sampai doc kata kena makan banyak sambil bebel2...

Tgk, disebabkan doc suruh makan banyak, saya da makan byk tau..
Pas2 sb arahan doc, xpasal2 sy kena minum air gulaaaaaaa..
Ni semua salah doktor tauuuu!!! eeeee....

Balik umah, en hubby tergelak2.. siap panggil si gemuk.. 
Hampeh!!!!
Mulanya, asik myalahkan doc..
Sampaikan en hubby kata, 

" hai, tak ingat ke awk makan xhenti2 especially time raya aritu???"..
bukan makan kuih raya ye, 
tapi semua yg berlemak + berminyak + semua la..
1ari, ntah berapa kali makan....
Dok kg, seminggu tau, bukan sehari.. 
2lum masuk bfast satay la bagaiiiiiiii..."

Hahahahahhaahhahahhahahha....
e2la dia, penangan makanan di Syawal........
 Kini,barula sedar salah sendiri,
 wpun masih terpikir2 dan mencari2 salah sape sebenarnya..
hohohoooo..





Thursday, 16 August 2012

++ Tema ++



Ada org kata, apela nak tema2..
Da macam boria katanya...
Tapi bg kami laki bini, dulik ar org nak cakap per.. 
Jeles la tu kan...
Hhahhaaahaha...

Tema raya kami taun ni

*
*
*

Choc Color..



Actually , ktorg plan nak red color, tapi time shopin baju raya
tiba2 tak bkenan plak dengan warna merah ni..

Yela, en hubby ok la, sb kulitnya putih..
mak ni , alahaiiiiiiiii... 
hohohoooooo


Gambar???

Rahsiiiiiiiiaaaaaa
Kena tunguuuu raya eikkkk!!!!


Lalaaalalalallalalalalla....

++ Hamper ++


Huish! da berabuk da laman ni, lama noo xupdate!..
Sejak kebelakangan ni sangat busy..
xda masa langsung menghadap tenet..
adeiiii..

Pejam celik, pejam celik tgl sehari je nak menyambut ketibaan Syawal..
Sayu jer hati... Hohohooo..

Tapi di bulan mulia nie, rezeki melimpah ruah,

1. Kerajaan bagi bonus (wlaupunnnnnn... hmm.. unexpected!!!)

2. Dapat berbuka free kat otel ( tq hj... )

3. Dapat hamper..
Yang ni sangat suka sukieeeeeee...


Cite pasala hamper nie, alhamdullilah dapat 2 hamper..
Tapi peliknya, hamper kali ni semua dalam beg..
da x trend kot dalam bakul... kuiiiii

ni pic nya:




Ikhlas Daripada Kelab Kewangan Ibu Pejabat...
 Mmg isinya berat giler, nak " terbobos " jerk!



Ikhlas Daripada Kelab Kewangan Shah Alam
Levi's tu.. Adoooo?? hahahhaahhaa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...