Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 19 March 2012

++ Di Hujung Minggu ++

Ni last week nye entry.. 
Xpat update coz tenet kat umah lembap.. 
Pe kehalnya ntah...
Lalalalalalalaaaaaaaaaa...

Jom layanzzzz kan pic kat bawah ni eik!!!!



Nasi Impit + Kuah Lodeh + Sambal Tumis

ni adala bfast tok saturday ritu..
pagi2 da bangun masak, rs cam time raya laks!.. 
hehheeee...

nak resepi??? 
ni bahan2 nya:
 serai, santan, taugeh, tempe, kacang panjang, karot dll 
(ikut suka nak letak sayur pe) 
udang idup @ udang kering ( ni tumbuk sikit jgn smp halus).. kui3x.. 
pas2 bawang merah + putih
semuanya ni masuk je dalam periuk xpayah tumis2 g.. 
opps! jangan lupa.. 
 benda paling penting soon n tauhu kering
kpd yg tak tau, kat bwh ni rupanya.. hahahahhahaha

(ni yg da rendam eik)



Seterusnya, adalah pencuci mulut..
Xlain xbukan, peberet en hubby
tiramisu....

tadaaaaaa
*
*
*


nyum nyum nyum....

Pencuci mulut ni di buat pas balik keja ari jumaat ritu..
en hubby kata dia nak makan semasa menonton 
Raja Lawak 6...

haish!!! order je la laki aku nie...
Nasib kerajinan isteri tahap tukang masak pro.. 
ngeh!3x..

k,la.. 2 je ar nk story...
daaa, jumpa next entry deh...


Sunday, 18 March 2012

++ MATTA Fair 2012 ++


Semalam, 18 Mac 2012 berakhir sudah Matta Fair 2012 yang berlangsung di PWTC..
So, pagi semalam kitaorg g la menjejakan kaki ke PWTC untuk meramaikan orang yang sememangnya da ramai tu..
hahahahahhaaa...



Nak jadikan cerita, mmg promosi kaw kaw ar kat c2..
Tiket flight MAS pun murah giler..
Lokasi penginapannya kat tmp seperti JB, Penang, Kelantan dll 
mmg discount tahap dewa ar...
Pergh! dasyat...!!!


Tapi kitaorg xbeli pun voucher kat c2 sbnya en hubby 
awal2 kat umah sebelum pergi da pesan, jangan nak beli pape.. 
sebabnya ktorg ni slu jer melakukan pembaziran...
Da sampai masa, xpat g la pe la macam2...

So, nengok jela...
huh!!!..

Pas jejalan tgk semua, en hubby pun ajak balik..
fyi, ktorg g sana naik motor.. 
kalo naik keta alamat berejam la nak sampai, 
punya jem jalan nak g c2..

Nak jadikan cerita, sesampai kat motor tgk kat motor tinggal 1 jer helmet...
en hubby nye helmet kena curik daaaaa..
naik hantu di buatnya...
merah padam muka.....

sambil bebel2, en hubby tanya
" ada orang pandang ker??

si isteri pun menjawab
" xda sape pun pandang.. nape?

en hubby: "naik motor n jangan banyak tanya.
.
si isteri pun pusing belakang, tgk en hubby da pake helmet buruk n kecik terletak atas kepala...
sambil tergelak sampai pecah perut di buatnya tanpa berkata pape sehingga la sampai umah....


Wednesday, 14 March 2012

++ Al- Fatihah ++

Baru sebentar tadi, mendapat berita bahawa isteri kepada bos saya telah pulang ke rahmatuAllah kerana 
kanser usus.

Agak terkejut jugak, kerana xda dengar berita yang allahyarhamah sakit.. Cuma seminggu lepas di masukkan ke 
Hospital KPJ Shah Alam
kerana asik muntah- muntah.. 
Namun begitu, seminggu berada di hospital itu,
 doktor masih tidak dapat mengesan sebarang penyakit..

Kelmarin, di bawa ke 
SJMC 
@ dikenali sebagai 
Sime Darby  Medical Central)
dan malam tadi doktor terus melakukan pembedahan kerana mendapati terdapat bengkakan di usus

Selepas pembedahan hampir 3 jam, allahyarhamah di tempatkan di bilik ICU
Namun jam 11 pagi, telah sedarkan diri tapi masih tidak boleh bercakap.
Kira-kira jam 2 petang, allahyarhamah menghebuskan nafas terakhir di samping suami, keluarga dan saudara - mara.. 
Sungguh mudah dan tenang beliau menghembuskan nafas terakhirnya..
Semoga roh allahyarhamah di tempatkan dikalangan orang yang solehah.. 

Al- fatihah....

Nota; Agak terkilan dengan doktor KPJ Shah Alam kerana hampir seminggu duduk di hospital tersebut, tiada sebarang tindakan di lakukan.. Semuanya hanya di kesan di SJMC..
Ini membuktikan mengenai servis dan doktor KPJ Shah Alam amat mendukacitakan selepas hanya membaca komen ttg hospital swasta itu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...