Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 20 October 2015

++ Perth, WA ( Part 1 ) ++

Jom layan pic masa i & family oliday ke Perth,WA pada 3-9 September 2015..

Layannnnnnn...


Ktorg nye flight kol 8.50pagi.. Ber 5 dgn adik ipar.. Actly, percutian kitaorg bkn ber5 jer.. Tapi dgn MIL and abg ipaq sefamily.. Tp dorg nye flight tgh mlm.. So, time ni dorg da smp di bumi Perth.. 



Cite dalam flight.. Mmg gabra giler time ni.. 2 jam b4 landing, si cenonet ni tetiba panas.. Kelam kabut jadinya.. Dala xbw ubat, termometer or pape laaa.. Lg merisaukan ktorg crew cabin AA siap cek byk kali kot sb takut suhu meningkat.. Dgn flight penuh nye, rimas ar org nengok.. Apa nk buat byk sgt mata memerhati...

Nak jadikan citer, b4 ktorg kuar dr flight, ada pegawai kesihatan from Airport Perth siap dtg cek tau.. Risau sgt kalo kn kuarantin.. Yela, dgn xda contact sesapa.. Abg ipar tgu kat parking keta.. Acaner????.. Tp Alhamdulillah smua bjln lancar n xkena tahan lama.. E2la pglmn pertama nk p oversea.. Hukhuk


First tempat ktorg g sesampai je Perth.. 
Kings Park and Botanical Garden..
Weehuuuuuiu... Mcm xpercaya laaaa.. Tol ker??? 


Nmp x jakun nya... Hahaaaaa..
Time ni suhu 9darjah celcius ok!!! Dan jam baru kol4.30 petang waktu Aussin.. Da mcm maghrib..
Bayangkan x kematu den yg pakai cardigan jerk..
Tapi si kakak gebus tu, da mcm balik kg.. Rilekssss jer.. Adik pun okei da xdemam..

              Pokok pakai skirt....

          Tengah musim bunga katakan..





Cantik sgt pemandangan dari Kings Park ni bila da mlm.. Tp ms ni dalam kol6.30 petang g2.. Ikut jam tgn en hubby.. Hehe..

So, da mlm jom tido..













Monday, 17 August 2015

++ Counting Days ++


Syuuuuuuuu... Tiup sikit...
Berabuk sudey.. Nak wat lagu mana kan, mak busy bebenor smp xdapat nak update blog ni.. huhu
Xcukup tangan dibuatnya.. 
As a wifey + berkerjaya + student + anak2 katakannnnn...

Sebenarnya banyak benda nak hupdate.. Cite puasa, raya, exam bla bla bla...

Tapi nampaknya bab menghitung ari jugak nk di update dulu.. Kuang3x

La ni xsabaq naaaa...

Nak p olidayyyyyyy..
Manaaaa????

Tengokla gambar...



Pinaccle @ Perth
















  
Tulip @ Araluen
Ni je yang dapat nak tulih coz jam da kol2.. time untuk bertugas ...


Sunday, 28 June 2015

++ Makanan Pertama Bayi 6 bulan ++

Alhamdullilah, syukur.. Marissa da masuk 6 bulan.. Apa lagi banyak sgt menu kat kepala ibu ni.. 

                   Imanina Marissa
Tudia budak bambam.. 6 bulan berat bersamaan dengan 7.5kg.. Nak ikutkan ni la budak yg lahir xcukup bulan dengan berat 2.3kg..
G check up bulanan, nurse pun xsgka ni bdk lahir xckup bylan sb pertumbuhan mmg ikut graf.. Bangga ibu sb susukan baby secara eksklusif tpa susu formula.. Hoorayyyy!!!

Weekend lepas bermula la bagi makanan pertama untuk baby.. 

Menu pertama ialah ubi keledek..
Bahan2nya 
Ubi keledek
Air untuk rebus
Boleh jugak stim

Ubi keledik di potong dadu supaya cepat empuk.. Kemudian basuh bersih dan rebus sehingga lembut.

Da rebus blend bagi halus.. Saya guna blend brand tommee tippee.. Nk beli avent tak mampu mak nyah.. Hikhik..
Tp keinginan tu ada..kuang3x

Saya berminat beli blend ni sebab comeiii jer n sng nak bawa travel.. Ececehhhh.. Ayat mcm kerap sgt g travel kan.. Kuang3x..

Langkah seterusnya, da blend tapiskan lagi tau supaya halus sgt hasilnya..
Igat baby hya boleh mkn 1oz je utk pertama kali makan sehari okeii..
Hasil tapisan xsempat nak amek pic sb baby da lapoooo sgt.. 

Ni ha'h muka budak yg xsabaq nak makan..

K, nt smbg lg dgn resepi yg lain pulak.. Daaa

Saturday, 2 May 2015

++ 1 Mei 2015 ++

Selamat Hari Buruh kepada semua yang bekerja.. Dis year mmg best la bg yg org yg sambut hari buruh.. Mana idaqnya, 4ari terus dpt cuti coz jatuh ari jumaat n isnin cuti sb wesak day jatuh ari ahad.. Weeehuuu...

Walaupun cuti lama, den xbalik pun kg tercinta, nun kat mu'o.. Sobsobsob..
Bkn sb xda ongkos, tpnya sb en hubby ada koje jumaat ritu n sabtu ada appoitment baby spa utk anak2 den.. Hoho.. 
Kecik2 da g spa, ibu pun da lm x m'yepa kn bdn ni.. Kui3x

Pas en hubby lik koja, kami anak bnak kn la bw g jalan2.. Giler dok umah jerk??.. So, ktorg g SOGO.. Shopin sikit2 tapi mmg ramai org lak.. 

So, luncheon kami mmg tlajak la dlm kol3 g2.. Makan la kat The Manhanttan Fish Market kat level LG SOGO.. 
Nak jdkn cite as membership WATSON kami layak dpt promosi Volcano Island..
Tadaaaa...


Memang xpkir pjg la sb tmasuk junior meal skli.. Sonangggg.. 

Sudu, garfu, pisau n tisuuuuu wajib adaaaa okei...


Tu diaaa.. Lobster masak kariiii... Sodappp mak hang.. Kikikiiii...



Ni sampan fries, ayam n fish utk junior meal.. 

Fuhhhhh, kenyanggg sudey.. Bila da kenyang, mood nk sambung nyoping pun xdaq.. So, pas kami makan kami teruih balik... Bubuyyyyyy


Ni ha' stork by snuggbaby.. Kakak yg rasmi.. Berat dalam 13kg g2..

Ni posing ibu lak dgn snugbaby..

Selesa pun.. Time ni adik kpla dok pusing2 tgk pokok candy kat candylicious, suria klcc..


Wednesday, 29 April 2015

++Soft Structured Carrier - Stork by Snuggbaby++

Wehuuuuuu... Da bersawang berabuk sudey blog ku ini... Almaklum la busy mommy.. Koje+surirumah xda tangga + penuntut universiti... Ngeh3x

Alhamdullillah, mak pun da setart koje after berpantang selama 3 bulan.. Baby pun alhamdullilah hampir nk masuk 5 bulan... Hai, kojap jaaa ms berlalu..
Meh mak kongsi pic marissa tok tatapan.. (Ada ke org bc blog mak niiii???).. Nan adooo... 


Berbalik pd tajuk, mak nk review psl baby carrier stork by snuggbaby... 
Actly, xtniat pun nk bli carrier ni sb ank mak yg 1st mmg xnk ddk pun n ktorg husbnd n wifey mmg pkai stroller je..
Tp disebabkan tahun 2015 ialah tahun berjalan ktorg, then ktorg decide xnk bw stroller daa sb leceh..

Google punya google mmg mak berminat ergo360.. Xnmp da bda lain.. Hoho..
Tetiba g onebabyworld, ergo360 dan seangkatannya, takdaq.. Yg ada boba,snuggbaby n lain2.. Diri punya lama dok belek2, sb snuggbaby ada 1 je tgl..nak xnak nak taknak bmain dpikiran.. Nk jdkn cite, ada sorg customer ni, dtg mlutu kat kaunter tya carrier snuggbaby ada x?.. Pnt sy cr snuggbaby xda.. Mak da dgr g2, trus je rembat.. Sb kat obw ni xda tester ke apa.. G kaunter pjm mata je bayar harganya.. Akak yg bsing2 td, tmbh bingit telinga sb dia mcm frust bda da sold out... Sorry kak, sy dtg dulu... Hahahhahaha

           Nampak x hergenyaaaa????... 

Sbnrnya kotaknya yg mak berminat..


Dalamnya.. Kemasss jerrrkk


Nanti da pakai, cek buat review eik.. 
Jgn mareeee.. Daaaa




Wednesday, 17 December 2014

++ Imanina Marissa ++

Alhamdullilah, syukur ku panjatkan kehadrat Ilahi, kerana dgn limpah kurniaNya, kami sekeluarga masih lagi dipanjangkan umur sehingga arini..

Untuk pengetahuan, saya telah selamat melahirkan puteri yang ke 2 pada 9 Disember yang lalu secara normal jam 8.22 malam di DEMC, Shah Alam wad 303.. Huhu
Berat baby 2.37kg.. 



Welcome my baby..


Oopss ni baby besar.. Bkn baby Imanina Marissa.. InsyaAllah nanti da hbs pantang saya share kan pic bidadari..

Byk nak share pengalaman bersalin kali ni.. Mmg sgt berbeza dgn kakaknya tu.. 

La ni, mak kat demc.. Da 2 ari ulang alik kat DEMC sb baby jaundis n kena tahan wad.. Da xmcm dlm pantang nengok nya.. Yela, ospital ni xsediakan blik tok maknya, baby je.. Tu da mcm org xpantang.. Kn berdikari la sb en hubby koje.. Pg dia anta ospital, ptg br amek.. Ni smua sb misi utk bg fully bf.. Ikutkan nurse ni nk bg susu formula je.. Adooooo??
Ms marsya ritu fully bf smp umur setahun jer, kali ni mmg igat nk bg susu scr xklusif smp 2 taun.. InsyaAllah..

Hmm, jom layankan jela pic ms bzdy celebration kakak marsya ritu..

               Bzday girl makan ayam

           Kakak Dania, Ibu & Marsya

   Pic family.. Kakak Marsya takut chicky



Tuesday, 4 November 2014

++Check Up DEMC++

30 Oct 2014 bersamaan dgn my bzday adlh ari sama g check up kat DEMC.. 
Yola da msuk 7 bulan kan..
Utk bersalin kali ke 2 ni, mak tkr doktor.. Dulu masa marsya mak amek Dr Fairuz n mak sgt berpuas ati dgn perkhidmatan yg diberikan.. 
Kali ni tukar doc sb ms buat appoitment dgn DEMC, org yg bertugas kat kaunter ckp DR Fairuz xamek kes utk pregnancy lg.. Dia amek kes fibroid, cyst n sakit puan..

So, mak decide memilih Dr Jumeah.. Hopefully everything will be fine.. G2.. Kakakakakaa.. 


Tu dia baby sebesar timun katanyaaa..
Ms check up ritu, dr kata baby da 1.5kg.. Alhamdullillah sihat dan gender pun da tauuu.. 
Sama dgn kakak marsya.. So, leh main masak2..
Actually mak xkesah laki ke perempuan.. N en hubby mmg suka anak perempuan.. Hikhik
La ni tgk sibuk cari nama.. Ahaaiiiiii

Meh nengok pic kakak marsya dgn nanny dia masa Family Day opis ritu..


Abaikan muka ibu marsya yang da kembang semangkuk...  Arghhhhh!!! Stress..


Ni la budak yang menade-nade.. Gerammmm je nengokkkkkl..
 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...