Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 29 October 2012

++ Free Seats 2013 ++



Sanggup bersengkang mata tunggu tepat
jam 00:00 29 Oktober 2012
semata2 benda alah ni...

jeng jeng jeng


*

*

*


*


*

*


pergh! mmg dasyat giler la penangan Airasia ni..
Murah gile babeng!  Hahhhahahhaa..

Ala, dasyat pun xbeli pe kehalnya????

We all, ber3 just rm 284.00 g balik Bandung!!!!!
awesome kan??????

Niat dihati, bulan5 nak g BANDUNG..
tapi en hubby bising..
xpasal2, pagi2 buta kena dengar ceramah tak bertauliah...

katanya suka sangat mbuat pembaziran.. hampir setaun nak nunggu..
macam2 leh berlaku.. ntah2 burn cam2 jerk...
ini bukan kali pertama yer, tapi da banyak kali book tp last minute cancel..
BLA BLA BLA...

Lum masuk yg beli kat MATTA Fair ...


Moral of d'story: Ada pro n con bfikiran kehadapan... 

Jangan sampai melakukan kesilapan yg akan merugikan diri + keluarga..
Lalalalalallaalalallal....


zzzzzzzz sy sgt ngantuk kat opis, coz tak ckup tdo smlm...






Thursday, 18 October 2012

++ Cili Tertumpah ++


Morninggggg..
Pagi2 da buat n3 ntah pape..
kurkurkur...

Actly ni story smlm.. After balik kerja, niat di hati mmg nak masak ler..
Dalam perjalanan balik tu, rintik2 ujan mula turun ke bumi.. 
Makin lama lebat turunnya.. Tup3x, kemalasan dlm diri nak masak wujud jauh di satu sudut hati.. 
chewah! ececehhhhh..
Langsung, otw balik ke teratak indah, singgah dinner kat sini... 




Actly, kitaorg sampai restoran ni dalam kol6 g2, tapi pic ni amek dalam area 
kol7 lebih g2..
Tapi cam gelap sangat kan???
hmm... ujan kottttt,
 2 gelap bangat deh...

Kenapa ktorg g restoran nie????

ktorg g restoran ni coz permintaan 
en hubby yang demand nak makan
 tempat yang selesa sikit kat 
area umah ktorg..
(mengedik sungguh kan???@#$%&)...

Apa kaitan restoran n tajuk n3 ni ???  intro je lobih...
(cakap sambil biji mata naik kat atas ,)
jeng3x..

*

*

*

*


jawapannya ialah:

MAKANAN kat c2

order pilihan kitaorg :

1. Jus Durian Belanda (en hubby)




2. Jus Tembikai Laici




3. Bihun Tomyam


















4. Kuew Tiaw Goreng Kerang (en hubby)








Kebersihan kedai ni mmg A la, minuman dia??? 
Xsesuai dengan harga nya.. 
xsilap Jus durian belanda n tembikai laici rm 5.90 kot.. 
tapi rasanya sesuai tuk kedai tepi jalan yg harganya rm3.50 tu..
kadang2, kedai yg tepi jalan n harga murah tu la paling kaw rasa buahnya...
ni rasa da mcm tembikai "benyek" !!!!..

setel soal minuman...
Lani, masuk bab makananya...

Makanan sampai xlama sangat la kitaorg menunggu, so uas ati ler..
Lagipun time ktorg masuk xda ramai org, ada la 4 family.. 
tapi semua da dapat makanan..
dorg order nasi putih n lauk-pauk..

Sampai jer makanan, tgk sgt menyelerakan...
Pas baca doa, masing2 mcm org gelojoh kelaparan..
Mak baru je nak hirup sikit kuah tomyam 2, lidah da berasap..
berasap bukan panas, tapi pedassssssss!!!!! 
2lum smp tekak lg..
terus stop, sb xleh telan...
minum air tembikai "benyek" tu smp habis...

try lak makan bihun dia tpa kuah, pun pedas jugak.. 
cam bihun tu rendam dengan cili padi pulak..
terus terdiam..
en hubby makan jer kuew tiaw dia tpa bkata pape..
tapi mak agak pelik bila tgk muka en hubby..
rambut basah, pas2 peluh mengalir2 kat muka...

en hubby pandang.. pas2 mak ckp la napa peluh2 ni, panas ker??
kat luar ujan kot..
sambil jeling dia kata n myb ms ni dalam ati en hubby bkata: 
"apa la bongok isteri aku ni tya cam2"

pedasssssssss la bb!!!!

pas2 mak pun tergelak2.. mcm org xbetul kat c2...
haahahahahhahahhahahh..

Tu la ceritanya.... 
Sekiannnnnnnnnnnnnnn...

















++ CheckList Barang Baby n Ibu ++







Bermula la membuat senarai  keperluan untuk kehadiran org baru dalam family kami
Hohoohoooooo...


Checklist untuk ibu.
Berpantang.
1. Bengkung (beli on9 jerk)
2. Bengkung moden (dah ada)
3. Set bersalin (byk sgt dlm kepala ni, TANAMERA la, Jamu Mak Dara la or ikut suggestion MIL)
4. Kain batik ada dah 6helai tapi akan dibeli lagi - beli 4helai lg..
5. Maternity pad (rasanya pakai yang biasa je kot, ada 2 pack)
6.Tungku – pinjam MIL nyer...
7. Baju sejuk – guna yg sedia ada jerk.
8.Stokin tebal xdaq.. yg nipis jerk -kena beli lar nt ..
9.T-shirt besar ???- ala, kena beli la coz, bju ibu semua kecik2.. hohohooo..
10. Jeli gamat,pati ikan haruan – ingat nk try gamogen (Gamat HEALIN),katanya boleh guna untuk baby sekali elak kuning,
tp price satu botol, adeiiiii,akan dipertimbangkan... lalalalala.. Pati ikan haruan lak nak yg Harwany sebab terpikat iklan Imam Muda Asyraf .. ehem3x..
11. Pati halia mustajab -untuk pecah lemak... sb berkilo da naik..
12.femme pad – rm 75.00 (untuk letak dkt tut2 kita bagi sejuk lepas luka bersalin.)kalau ceaser ltk dkt tmpt jahit. - masih mencari...
18. buah manjakani- untuk basuh tut....

Barang nursing ibu.
1. Maternity bra –
2. Breast pump – masih berfikir
3. Nursing Breast pad –
4. Nipple Cream –
5. Nursing pas washable


Hospital Checklist*untuk ibu*
1.Buku check up white color coz private clinic.
2.Kad pengenalan
3.Telefon bimbit
4.Baju/blouse 3pasang.
5.Stokin 2pasang
6.Kain batik 4pasang
7.bra/panties 5pasang - ingat nak guna yg pakai buang jela...
8.Peralatan mandi(berus+ubat gigi+pencuci muka)
9.Towel 1helai
10.Air zam-zam,selusuh
11.minyak angin
12.termos air panas
13.bag plastic
14.sikat,lip ice
15.baju sejuk sweater 1helai
16.milo,horlick 3in1
17.Breast pad


checklist baby
1. baju new born siang 5helai 
2. baju new born malam 5helai 
3. Selimut 
4. Bedung 
6.Topi 3pasang –
7.Barut  - tempah on9, size campur2 dalam 15helai
8. Pampers new born myb beli 2pack 
9. Selimut baby
10.bootie+mitten 
11.sapu tangan
12. Towel
13.baby wipes pek add beli 4pek
14.lampin – 1pack 
15.Tilam kekabu – beli on9 jgk 
16. Bakul isi barang baby 
17. Cotton balls & cotton buds
18. Losyen baby rm 10.00
19. toiletries baby..
20. Kelambu baby rm15.00
21.chaging mat (nk letak bawah kain batik atas tilam)
22. Beg baby
23. Car seat –lepas bersalin je
24. Stoller – lepas bersalin je
25. Bottle – tatau nak beli set apa lagi…
26. Besen mandi –tak perlu.
27. Detergent untuk cuci baju baby 

 Hospital Checklist *untuk baby*
1.kain lampin- 2helai
2.towel baby -1helai
3. Bedung -1helai
4. Pampers baby -3helai
5.Barut baby -2helai
6.selimut baby -1helai
7.kurma untuk tahnik air zam-zam
8.sapu tangan baby -1helai
9.mitten&booties – 2pasang



ada orang kata tak payah beli barang banyak-banyak nanti akan dapat gift dari orang bila datang melawat.

yes,dats true...tapi siyes sangat tak suka org yg berfikiran macam tu...kalau orang bagi alhamdulillah lah...kalau orang tak bagi,kita redha jelah..datang melawat pun dah cukup.
itukan anak kita jadi baik kita sendiri je yang beli,lebih afdal...ye dak?






Wednesday, 17 October 2012

++ Cucuk Kancing GG ++

Huawaaaaaaa..
Last 2weeks, g check up, time 2 da 25month++...
Hajat mmg nk scan coz nk confirmkan gender bb..
Tup3x after scan, doktor kata nk bg satu injection...


Injection???????..

tertejut gegurl dlm peyut ibu tau!!!!



 


Huish! Mak mmg ngeri bab injection..
Terus berdebar2 jantung ni.. Seb baik da cek tekanan darah, kalo x mcanak naiknya...
Hoohohoohhohoh..

Dala penakut, ditmbah dgn doc siap cakap, cucuk ni sakit sikit..
Berulang kali tu, ayat yg sm dia ulang..
Menakutkan tol smp mta doc next time la baru cucuk.. Huhu..
Pn doc hya tergelak, igat mak bergurau senda.. Hapakah?????


Nak xnk bserah sj coz injection ni sgt penting... Sape2 mgandung mmg wajib..
Rasanya next check up pun still kena cucuk g...

Apa rasanya???????...
Serius mmg sakit sgt..
nak nangesssssssssss nork!!!


(nasib muka comei...)


After kn cucuk, tgn jadi lenguh.. Nak angkat tgn pun xleh...
Sakit mmg mak tak tahan..
( mesti bb  dlm perut gelakkan ibu sb ibu mngada sgt... Hoho)



4 info, mmg setiap kali check up, en hubby msti amek video..
Dia kata wat kenangan... Lallallallalaaa

Zazzzzzzzzz..




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...